web analytics

Articles Comments

PASTALAR TATLILAR.com » Bisküviler

Çikolatalı Bisküvi

Çikolatalı Bisküvi

Çikolatalı Bisküvi Malzemeler 30 – 40 adet Petit Beurre Bisküvi 200 gr. bitter veya sütlü kuvertür çikolata 225 gr. tereyağı veya margarin 8 yemek kaşığı elenmiş pudra şekeri 1 fiske tarçın Süslemek için: Kırık Antep Fıstığı vb. Hazırlanışı 225 gr. küp şeklinde doğranmış tereyağı / margarin ve 200 gr. bitter veya sütlü çikolatayı sıcak su bulunan bir tencerenin üzerinde benmari usulü orta ateşte eritin. 8 yemek kaşığı pudra şekerini eleyin. Tereyağı ile eriyen çikolataya elenmiş pudra şekerini de ilave edip şekerler eriyene kadar kısa bir süre daha tahta … Devamını oku... »

Filed under: PASTALAR, Bisküviler, Çikolatalı

Bisküvi Cha Cha

Bisküvi Cha Cha

Bisküvi Cha Cha Malzemeler 2 adet yumurta (M) 1 su bardağı pudra şekeri 2 paket vanilya şekeri 1 fiske tuz Bıçak ucuyla karanfil tozu Yarım su bardağı un 1 tatlı kaşığı mısır unu Hazırlanışı: Derin bir kapta 2 adet yumurta, 1 su bardağı pudra şekeri, 2 paket vanilya şekerini çırpıcının yüksek devri ile köpürene ve açık renkli koyu kıvamda krema halini alana dek yaklasik 8-10 dakika çırpın. Yarım su bardağı un, 1 fiske tuz ve karanfil tozunu eleyerek harmanlayın. Elenmiş karanfilli unu şekerli yumurtalı kremaya ikinci kez … Devamını oku... »

Filed under: PASTALAR, Bisküviler

Cranberry Biscotti

Cranberry Biscotti

Cranberry Biscotti Malzemeler: 250 gr. un Yarım su bardağı ince toz şeker 2 adet yumurta (M) 1 yemek kaşığı tereyağı / margarin 1 -1,5 yemek kaşığı badem / fındık tozu 1 paket bourbon vanilya şekeri 1,5 çay kaşığı kabartma tozu 1 fiske tuz 1,5 yemek kaşığı tarçın Bıçağın ucuyla toz kakule Bıçağın ucuyla toz karanfil 100 gr. kuru cranberry 25 gr. soyulmuş iç antep fıstığı Hazırlanışı: 1. Derin bir kaba 250 gr. unu eleyin Elenmiş una ince toz şeker, bir fiske tuz, tarçın, kakule, karanfil ve kabartma tozunu ekleyip harmanlayın. Baharatlar ve şekerle … Devamını oku... »

Filed under: PASTALAR, Bademli - Fındıklı - Fıstıklı, Bisküviler

Linzer Bisküviler

Linzer Bisküviler

Linzer Bisküviler Malzemeler: 1 su bardağı fındık tozu 1 su bardağı pudra şekeri 2 paket vanilya şekeri 1 adet yumurta sarısı (L) 150-160 gr. tereyağı / margarin 1 fiske karanfil tozu 1 bıçak ucu kadar kabartma tozu 1 çay kaşığı tarçın (üzerindeki tepeyi alınız) 1,5 su bardağı elenmiş un Süslemek için: Portakal marmelatı vb. Pudra şekeri Hazırlanışı: Derin bir kapta 1 su bardağı fındık tozu, 1 su bardağı pudra şekeri, 2 paket vanilya şekeri, 1 çay kaşığı tarçın, 1 fiske karanfil tozunu harmanlayın. Küp şeklinde küçük kesilmiş tereyağı / margarini  ve … Devamını oku... »

Filed under: GENEL, PASTALAR, Bisküviler, Kurabiye Tarifleri

Hip Hop Bisküvi

Hip Hop Bisküvi

Hip Hop Bisküvi *12-14 adet Hip Hop Bisküvi Malzemeler: 1 yemek kaşığı tereyağı / margarin 2 yemek kaşığı pudra şekeri 2 yumurta beyazı 2-2,5 yemek kaşığı elenmiş un 1 paket vanilya şekeri Süslemek için: Vanilyalı, çikolatalı vb. dondurma Pudra şekeri  Hazırlanışı: Tereyağı  veya margarini ısıtarak eritin. Erimiş tereyağı / margarini, iki yemek kaşığı pudra şekeri ile kısa bir süre krema halini alana kadar çırpın. Pudra şekeri ile çırpılan tereyağlı /margarinli hip hop bisküvi kremasına 1 yemek kaşığı un, 1 yemek kaşığı yumurta beyazı olmak üzere çırpma işlemine malzemeler bitene … Devamını oku... »

Filed under: GENEL, PASTALAR, Bisküviler

Mutlu Davet & Amaretti Kurabiye

Mutlu Davet & Amaretti Kurabiye

Mutlu Davet & Amaretti Kurabiye Malzemeler: • 2 yumurta beyazı (M) • 1 fiske tuz • 150 gr. ince toz şeker • 10-12 damla acı badem aroması • 5- 6 damla limon aroması • 200 gr. badem tozu Süslemek için: Pudra şekeri Hazırlanışı: * Fırını 150 derece ısıtın Derin cam bir kabın içerisinde yumurta akları ve 1 fiske tuzu, çırpıcı ile yüksek devirde yumurta akları kar halini alana kadar çırpın. Kar gibi çırpılan yumurta aklarına yavaş yavaş toz şekeri ekleyerek çırpma işlemine devam edin. Toz şekerler tamamen … Devamını oku... »

Filed under: GENEL, PASTALAR, Bademli - Fındıklı - Fıstıklı, Bisküviler, Kurabiye Tarifleri

Fındıklı Sable Bisküvi

Fındıklı Sable Bisküvi

Fındıklı Sable Bisküvi Malzemeler: 250 gr. Margarin 120gr. ince toz şeker 1 paket vanilya şekeri 1 fiske tuz 2 yemek kaşığı süt 300 gr. elenmiş un 80gr. kavrulmuş fındık tozu 1 adet yumurta akı Süslemek için: Fındık Üç yemek kaşığı toz şeker Bitter çikolata – isteğe bağlı Hazırlanışı: Bir tavada fındıkları hafif ateşte karıştırarak kavurun daha sonra el blenderinde toz hale getirin. Oda sıcaklığındaki margarini çırpıcının hamur karıştırma uclarıyla köpürene ve krem haline gelene kadar çırpın. Toz şeker, vanilya şekeri , süt ve bir fiske tuz ilave edip şekerler … Devamını oku... »

Filed under: GENEL, PASTALAR, Bademli - Fındıklı - Fıstıklı, Bisküviler

Savoiardi / Kedi Dili Bisküvi

Savoiardi / Kedi Dili Bisküvi

Dolce, Dolci, Dolcissimo! Savoiardi / Kedi Dili Bisküvi Şüphesiz dünyada İtalyanlar kadar tatlıyı seven bir halk daha yoktur. İtalyanlar için dondurma, çikolata, pasta, meyve veya fındıklarla süslenmiş kurabiyelerin tadına bakmak için önemli bir kutlamanın veya önemli bir sebebin olmasına gerek yoktur. Her fırsatta dolcileri (tatlıları) atıştırırlar. Dolcilerin (tatlıların), kremalı, sütlü tatlıların çeşitleri saymakla bitmez. İtalya seyahati yapmış olanlar çok iyi bilirler ki, İtalya’daki pastanelerde  öylesine çeşitli ve mükemmel tatlılar vardır ki,  kimse evde bu tatlıları hazırlamayı bile … Devamını oku... »

Filed under: GENEL, PASTALAR, Bisküviler

Minik Menekşe Kurabiyeler

Minik Menekşe Kurabiyeler

Minik Menekşe Kurabiyeler Malzemeler: 150 gr. oda sıcaklığında tereyağı veya margarin 75 gr. (yarım su bardağı) pudra şekeri 1 paket vanilya şekeri 2 yumurta sarısı 1,5 su bardağı elenmiş un 2 yemek kaşığı portakal suyu Süslemek için: Kuru üzüm veya kuru kuş üzümü, kuru yaban mersini vb., bitter çikolata (25 gr.) Hazırlanışı: Derin bir kapta tereyağı / margarin, pudra şekeri ve vanilya şekerini bir çırpıcı yardımıyla krema halini alana ve karışım adeta köpürene kadar kadar çırpın. Yumurta sarılarını tek tek ekleyip her bir yumurta sarısı için iki … Devamını oku... »

Filed under: GENEL, PASTALAR, Bisküviler, Kurabiye Tarifleri

Fındıklı Kurabiye

Fındıklı Kurabiye

Fındıklı Kurabiye Malzemeler: 4 çay bardağı elenmiş un  (250-300gr.) 1 çay kaşığı kabartma tozu (üzerindeki tepeyi alın) 1 çay bardağı pudra şekeri 1 paket vanilya şekeri 1 tutam tuz 3 yumurta sarısı 150gr. tereyağı veya margarin Üzeri için: Yumurta beyazı 100 gr. Dövülmüş fındık 1-2 Yemek kaşığı vişne reçeli vb.  Hazırlanışı: Elenmiş unu kabartma tozu ile karıştırın. Pudra şekeri (isteğe bağlı olarak yarım bardak daha pudra şekeri ilave edilebilir, pudra şekerini de eleyerek eklemenizi öneririm.) vanilya şekeri ve tuzu ilave edin. Karışımın ortasını açıp yumurta sarılarını ve tereyağını küp küp doğrayarak … Devamını oku... »

Filed under: GENEL, PASTALAR, Bisküviler, Kurabiye Tarifleri

Çikolatalı Lavinia Bisküvi

Çikolatalı Lavinia Bisküvi

Çikolatalı “Lavinia ”  Bisküvi Malzemeler: 50 gr. Fındık içi 220 gr. Elenmiş un 170.gr. Tereyağı veya margarin 50-60 gr. Pudraşekeri 150 gr. Bitter kuvertür çikolata 100gr. Sıvı krema 150gr.Beyaz çikolata kuvertür  Hazırlanışı: Bir tavada 50 gr. Fındık içini kavurun. Kavrulmuş fındık içini temiz bir torbada döverek veya mutfak robotunda  galeta unu halini alana kadar çekin. Elenmiş un, Margarin ve pudra şekerini derin bir kapta kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Unun kalitesine göre unun az olduğunu düşünüyorsanız bir miktar daha un eklenebilir. Çikolatalı … Devamını oku... »

Filed under: GENEL, PASTALAR, Bademli - Fındıklı - Fıstıklı, Bisküviler

Çay Çiçeği Bisküvi

Çay Çiçeği Bisküvi

Çay Çiçeği Bisküvi Malzemeler: 250 gr. Terayağı veya Margarin 1, 5 yemek kaşığı kaliteli siyah çay yaprağı    100 -125 gr. pudra şekeri 1-2 adet karanfil 1 tutam tuz 1 yumurta sarısı 300 gr. elenmiş un Süslemek için: Pasta süsleme çikolatası Üzüm , fındık vb. Esmer şeker Hazırlanışı: Tereyağını (margarin) hafif ateşte eritin. Siyah çay yapraklarını ve iki adet karanfili tereyağına ekleyin. On beş dakika kadar çay yapraklarının yağın içinde bekletin. Tereyağını ince bir süzgeçle süzün, çay yaprakları ve karanfili ayırın. Çay yapraklarını ve karanfili bir daha kullanmayın. Çay kokulu tereyağını … Devamını oku... »

Filed under: GENEL, PASTALAR, Bisküviler, Kurabiye Tarifleri

Küçük Prensesin Sandviç Bisküvileri

Küçük Prensesin Sandviç Bisküvileri

Küçük Prensesin Sandviç Bisküvileri Bisküvi Hamuru: 2 yumurta + 1 yumurta sarısı 1 Paket vanilya şekeri (bourbon vanilya şekeri) 40 gr. Toz şeker 60 gr. elenmiş un  (yaklaşık yarım su bardağı) 1 ölçü bıçak ucuyla kabartma tozu * Tarif yaklaşık 8 adet turta için geçerlidir, bisküvi hamurunun iki adet hazırlanması gerekmektedir. Vanilya Krema Malzemesi: 4 yaprak jelatin 500 ml. Süt 1 adet doğal vanilya çubugu veya 2 paket vanilya şekeri 2 yumurta + 1 yumurta sarısı 125gr. tozşeker 1 yemek kaşığı elenmiş un 1 yemek kaşığı nişasta 50gr. tereyağı veya … Devamını oku... »

Filed under: GENEL, PASTALAR, Bisküviler, Kremalı

Bademli Bisküvi Sandviçleri

Bademli Bisküvi Sandviçleri

Bademli Bisküvi Sandviçleri Malzemeler: 3 yumurta 2 yemek kaşığı toz şeker 1 paket vanilya şekeri 1 çay kaşığı kabartma tozu 1 çay bardağı un 1 kaşık mısır unu 1,5–2 kaşık badem tuzu veya fındık içi tozu Krem Şanti veya sıvı krema Mevsim meyveleri (Frenk üzümü,dut, yaban mersini vb….) Süslemek için: İnce kıyılmış badem veya fındık, pudra şekeri, tozşeker Hazırlanışı: 1. Yumurtaların beyaz ve sarılarını ayırın. 2. Yumurtaların beyazını 2 yemek kaşığı toz şekeri yavaş yavaş ilave ederek elektrikli bir çırpıcı yardımıyla kar halini alana kadar hızlı çırpın. Kar halini almış olan … Devamını oku... »

Filed under: GENEL, PASTALAR, Bademli - Fındıklı - Fıstıklı, Bisküviler, Kremalı