web analytics

Articles Comments

PASTALAR TATLILAR.com » Sufle

Çilekli Peynir Sufle

Çilekli Peynir Sufle

Çilekli Peynir Sufle * 6 Kişilik Malzemeler: Peynir Krema 3 adet yumurta sarısı(M) 1 yemek kaşığı tereyağı / margarin  *15- 20 gr. 200 – 225 gr. labne peyniri 1 küçük kahve fincanı sıvı krema 1 adet vanilya şekeri 1 adet limon kabugu rendesi Yarım veya 1 küçük kahve fincanı ince toz şeker 6 adet yarım veya bütün taze çilek 1 yemek kaşığı kadar limon suyu Mereng Krema 3 adet yumurta beyazı (M) 1 fiske tuz 1 tatlı kaşığı bourbon vanilya şekeri 2 küçük kahve fincanı ince toz şeker 1 yemek kaşığı ( … Devamını oku... »

Filed under: TATLILAR, Sufle

Limonlu Sufle

Limonlu Sufle

Limonlu Sufle Malzemeler: 1 su bardağı elenmiş un ( yaklaşık 120-125 gr.) 4 adet yumurta 250 ml. süt 2 adet limonun suyu 1 adet limon kabuğu rendesi 3 çay bardağı pudra şekeri 65-70 gr. tereyağı /margarin 2 paket vanilya şekeri 1 fiske tuz Hazırlanışı: 1. Derin bir kaba unu eleyin. 2. Elenmiş unu , 250 gr. süt ile çırpıcının orta devrinde kısa bir süre çırpın. 3.Süt ile çırpılmış una, tereyağını, 2 çay bardağı pudra şekeri ve 1 paket vanilya şekerini ilave edip çok kısık ateşte tahta bir kaşıkla karıştırarak … Devamını oku... »

Filed under: GENEL, TATLILAR, Sufle

Temmuzda Şeftali Omlet

Temmuzda Şeftali Omlet

Temmuzda Şeftali Omlet Malzemeler: 4-5 adet şeftali 4 yumurta (M) 3 yemek kaşığı ince toz şeker 1 paket vanilya şekeri 1 fiske tuz 1,5 çay bardağı süt Yarım su bardağı elenmiş un 1 yemek kaşığı patates unu (Üzerindeki tepeyi alınız) Süslemek için: Kayısı veya şeftali reçeli Pudra şekeri Vanilya dondurma Hazırlanışı: Şeftalileri yıkayın, kabuklarını soyup ve ince ince dilimleyin. Derin bir kapta 4 yumurta, ince toz şeker, vanilya şekeri ve 1 fiske tuzu çırpıcı ile yüksek devirde şekerler eriyene ve yumurtalar krema halini alana kadar yaklaşık 8 dakika çırpın. Süt, elenmiş un … Devamını oku... »

Filed under: GENEL, TATLILAR, Meyveli tatlılar, Sufle

Temmuzda Kirazlı Omlet

Temmuzda Kirazlı Omlet

Temmuzda Kirazlı Omlet Malzemeler: Yarım Kilo Vişne 4 yumurta (M) 3 yemek kaşığı ince toz şeker 1 paket vanilya şekeri 1 fiske tuz 1,5 çay bardağı süt Yarım su bardağı elenmiş un 1 yemek kaşığı patates unu (Üzerindeki tepeyi alınız) Süslemek için: Pudra şekeri Vanilya veya vişneli dondurma Hazırlanışı: Vişneleri yıkayın, çekirdeklerini çıkartıp ortadan ikiye bölün. Derin bir kapta 4 yumurta, ince toz şeker, vanilya şekeri ve 1 fiske tuzu çırpıcı ile yüksek devirde şekerler eriyene ve yumurtalar krema halini alana kadar yaklaşık 8 dakika çırpın. Süt, elenmiş un ve patates … Devamını oku... »

Filed under: GENEL, TATLILAR, Meyveli tatlılar, Sufle

Çikolatalı Cappuccino Sufle

Çikolatalı Cappuccino Sufle

Çikolatalı Cappuccino Sufle *4 veya 6 kişilik Malzemeler: 200 gr. Bitter çikolata 120 gr. tereyağı /margarin 4 yumurta sarısı 6 yumurta beyazı 2 paket vanilya şekeri 1 fiske tuz 2 yemek kaşığı mısır nişastası 4 yemek kaşığı Cappuccino tozu * sufle kapları için: tereyağı ve irmik Süslemek için: Badem, fındık veya pudra şekeri Hazırlanışı: Sufle kaplarını yağlayıp, irmikleyin. *Sufle kaplarının büyüklüğüne göre verilen malzemeler 4 veya 6 kişilik sufle içindir. 6 adet yumurta beyazı, iki paket vanilya sekeri ve bir fiske tuzu bir çırpıcı yardımıyla yumurta beyazları kar halini alana kadar çırpın. … Devamını oku... »

Filed under: GENEL, TATLILAR, Kahveli - Kakaolu, Sufle

Portakallı Sufle

Portakallı Sufle

Portakallı Sufle Malzemeler: 6 adet yumurta (M) sarısı 6 adet yumurta (M)beyazı 1,5 -2 cay bardağı ince toz seker 2 çay bardağı mısır nişastası 1 paket vanilya şekeri 3 damla rum aroma 3 yemek kaşığı portakal suyu 1 adet portakal kabugu rendesi Yarım limon kabuğu rendesi Süslemek için: Pudra şekeri Fırın kaplarını yağlamak için tereyağı Hazırlanışı: Derin bir kapta , bir çırpıcı yardımıyla 6 adet yumurta sarısı, yarım veya bir bardak toz şeker ve vanilya şekerini köpürene ve açık sarı renkte krema haline gelinceye kadar yüksek devirde çırpın. 2 çay bardağı … Devamını oku... »

Filed under: GENEL, TATLILAR, Sufle